Visszalépés a portál Főoldalára

Csak törpe nép felejthet õs nagyságot,
Csak elfajult kor hõs elõdöket,
A lelkes eljár õsei sírlakához,
S gyújt régi sírnál új szövétneket.

(Garay)

 
Beküldő neve
webmester
Beküldés időpontja :
2009.06.11. 05:15
Elolvasva
585
   Szólj hozzá ehhez a cikkhez! 

Dr. Miklauzič István

Témacsoport: Közhírré tétetik

Kinek az őstörténete?

<<< Előző cikkhezKövetkező cikkhez >>>

A Budai Polgár április 30-i számának címoldalán és május 15-én, kétharmad oldalon értesülhettünk arról, hogy a kulturális hatalom által agyonreklámozott Magyarország történelme sorozat Őstörténet és honfoglalás c. kötete elnyerte a Budai-díjat. A könyv szerzője ugyanaz a Fodor István tudományos tanácsadó, aki miatt is a Szkíta aranykincsek kiállítás temérdek bírálatot kapott a Magyar Nemzeti Múzeum látogatóitól.

A II. kerület által kitüntetett könyv tartalmán nagyon sokan felháborodtunk, álláspontunk alátámasztására tételes szakvéleményt kértünk és kaptunk Dr. Bakay Kornél Magyar Örökség-díjas tudós, régész professzortól, ezt tájékoztatásul mellékeljük. Ennek alapján bárki kijelentheti - így mi is -, hogy egy olyan kiadvány kapott nemcsak anyagi, hanem ezúttal „erkölcsi" támogatást is, amely nem a magyar nép és nemzet történelmét írja le, hanem történelmünk ún. finnugor irányzatú változatát ismerteti. Levelünkkel természetesen nem az újsággal szemben kívánunk véleményt nyilvánítani, amely pusztán tudósított az eseményről, hanem a sorozat szerkesztője, a kötet szerzője és a Budai-díj zsűrijének elnökével szemben, akik ezt a népszerűsítő fogást is igénybe vették a kétes mű eladásának sikere érdekében.

Miről szól a könyv? Általában nem igen hoz meglepetést, hiszen őstörténetünket ahhoz hasonlóan és ismételten írja le, ahogy az már az 1820-as évektől a Habsburg-ház, az utóbbi fél évszázadban az MTA elvárása szerint többször is megtörtént, igazi Hunsdorfer-Hunfalvy-, Trefort- és Glatz-féle nyomkövető múltmeghatározásról van szó, amely a teljes értékű finnugor igazságra, magyarul: hazugságra épül (ld. melléklet). Ennek okán megdöbbentő Osváth László magyar-történelem szakos tanár kijelentése: a könyv „az általános és középiskolás korosztály számára is nagyszerűen alkalmazható az oktatásban", valamint Fodor István kijelentése: „a sorozat... nagy segítség lesz diákoknak".

És mi a valóság? Hiteles történelmünk helyébe a kötetben a fenti irányzat épült be igényes és tetszetős kivitelben; valójában édes mázba mártott mérgező pirulát kapott kezébe a magyar dolgozó nép. A sorozatszerkesztő és a könyvíró akadémikus professzorok egyszerűen nem hajlandók tudomásul venni és ezért ki is hagyták a könyvből (!) mindazokat a döntő fontosságú adatokat, amelyeket a tudományos világ 17 leghíresebb külföldi (!) kutatója a magyar nép eredetének és őstörténetének megismeréséhez szolgáltatott (Science, 2000. nov. 10). Kutatásaik szerint a legrégebbi európai gén (Eu19) 40-35 ezer éves, amely a magyar minta tagjaiban a legtöbb: 60%. A finnekben ez kis sem mutatható. A természettudomány két ága (embertan és genetika) szükséges és elégséges egybehangzó megállapítása, a régészet eredményei, a Tárih-i Üngürüsz mint írott forrás (a szkíták, a hunok, az avarok és a magyarok története) ügyefogyottá teszik az ún. 150 éves vitát - így a fenti könyv tartalmát is. A magyarság őseinek azokat az eleinket tekintjük, akiknek a vérségi leszármazottai vagyunk. Így tehát a Kárpát-medencében itthon vagyunk több tízezer éve, és nem vagyunk „finnugorok". A finnek már 2003-ban kivették tankönyveikből a velünk való rokonságot.

A Budai Polgárban a Kossuth Kiadó elnöke gazdasági szempontból „kockázatos vállalkozásnak" nevezte a sorozatot. Igaza van. Szerintünk is kockázatos, csakhogy a nemzet szempontjából.

Üdvözlettel
Dr. Miklauzič István

Szikla Nemzeti Kör

<<< Előző cikkhezKövetkező cikkhez >>>
 
 
A cikkhez regisztráció nélkül is hozzászólhatsz, egy tetszőleges név megadásával.

Neved / nicked:   
  (Írjál be egy nevet, különben nem megy el a hozzászólásod.)


Humán ellenőrző kód:

Másik_kód_kérése
Írd be ide a fenti képen látható kódot. A a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat
 
FÓRUMOK
ELÉRÉSEK
POLGÁRI KÖR (FB)
FOTÓALBUMOK
REGISZTRÁCIÓ

5133/339 | 10


Keresés honlapon


Felhasználónév:

Jelszó: 
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

 GYÖNGYÖSI POLGÁRI KÖR (FB)
 
 
Tovább a megrendelő oldalára

 

Unsoft.hu


@ webmester

@ szerkesztő
 
  Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS és a betlehemi csillag
  www.kisbiro.hu: Közhírré tétetik!
  Szekeres Anna Fotó
  Mocsáry Évelőkertészet
  ENNEAGRAM önismereti rendszer
  Mlinkó István Általános Iskola, Eger
  Eurochess - ONLINE SAKKISKOLA
  Heves megyei sakkélet
  Meglátások
  Ősmagyar nyelvek
  Mellár Mihály: Atlantisz - hol volt, hol nem volt
  Szekeres Sándor: Munkahelyek és a népességcsökkenés
  Szekeres Sándor: Ringsted utca története röviden
  Dionysius Exiguus latin nyelvű munkái
  UNIX-időbélyeg kiszámítása
  Eurochess - ONLINE CHESS SCHOOL
  Unsoft.hu
  Egyszerű játékok a sakktáblán
  Chess Quotes
  Laws of Chess
  Chess piece names
  Sakk aranyszabályok
  PGN Specification and Implementation Guide
  PGN kódok jelentése (ENG/HUN)
  Chess Glossary
  Sakk kifejezések szótára
  Sakkfigurák nevei más nyelveken
 

ONLINE CHESS SCHOOL
AND MATERIAL
COLLECTIONS

ONLINE
SAKKISKOLA
ÉS ANYAGGYŰJTEMÉNY

 

Szekeres Sándor

Az ELTÉVEDT IDŐSZÁMÍTÁS

és a betlehemi csillag

A könyv a múlt és a jelen sérthetetlen dogmáit kérdőjelezi meg, érzékeny pontokat érintve a társadalmi közérzeten, mind a hétköznapokra, a tudományos életre és a hit világára vonatkoztatva. Szó lesz a valódi betlehemi csillagról, a történelmi, azaz a pártus Jézusról, a valós keresztre feszítéséről és egy szörnyű végű összeesküvésről, aminek egyik következménye a téves időszámításunk és a kronológiánk sötét középkora.
Talán nem is véletlen, hogy most íródott meg a könyv. Ismét az útkeresés korában járunk. Létezésünk és hitvilágunk alapjai esnek szét, új kérdések jönnek, új válaszok kellenek.
Ezek alapjait érinti meg a könyv, új szemléletet adva az eddig érinthetetlennek gondolt tabuknak.