Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3634395
látogató!
Ma  778,
ebben a hónapban
19419 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 13 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 
Új hozzászólás
Neved/nicked*: (Minden mezőt tölts ki, máskülönben a portál nem fogadja el a beírásodat.)
E-mail címed*: (Ezt pontosan írd be légy szíves, különben törlődik az üzenet.)
Válasz:a (72) számú beírásra
Üzeneted:*
Humán ellenőrző kód:
Másik_kód_kérése
Kedves Hozzászóló!
Írd be ide a fenti képen látható kódot.
Ez a programok által bevitt veszélyes tartalmak beírásának megelőzésére szolgál.
(ha bizonytalan vagy a kód olvasásában, a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat)


 
    

  
 
soproni (72) számú hozzászólásának szövege:

Kereszténység vagy sinto? Alma vagy körte? Nem lehet összehasonlítani őket! A sinto japán ősvallás, természetvallás, természetimádás,ahol mindennek van istene, fűnek, fának, víznek, kőnek stb. Szellemeket és isteneket imádnak, több száz van belőlük. Mint természetvallás, hasonlóságot mutat a szkíták vallásához és a kelták vallásához is. A buddhizmus egy ideig teljesen háttérbe szorította, de az 1800-as évek nemzeti mozgalmai a buddhizmust megfosztották államvallás jellegétől és feltámasztották, kiépítették újra régi nemzeti vallásukat a japánok! Pogányok lettek újra! Ma a japánok keverik a sinto és a buddhista vallás elemeit. Születéskor sinto szertartást tartanak, halottaikat buddhista szertartás szerint temetik el, ha jól tudom.
Buddha, családi nevén Sziddhártha Gautama a „megvilágosodott” vagy „felébresztett”, valóban szkíta családban született. Sákjamuni Buddha jelentése: Szkíták Bölcse Buddha. A szkíta görög elnevezés, a perzsa szaka, a japán saka ugyanazt jelenti. Ha jól tudom, Buddha japán neve Osaka Szama, magyarul: Tiszteletreméltó Őszkíta Urasága. Az „o” betű jelenti a tiszteletreméltót, amiben én az öregek, ősök tiszteletét látom. A magyarban az „o” betű öreget jelent, gondoljunk az óvár,óváros szavainkra. Szama pedig urat jelent, mondhatnám magyarul, hogy az az úr, akit számba vesznek.
Ma divatosak a keleti vallások,főleg a buddhizmus, ami legalább annyira filozófia is, mint vallás.
Új pogányság? New Age? Aggódik a szentszék? Úgy gondolom, hogy azok, akik újra elkezdték keresni a magyarság gyökereit (a japánok a sajátjukat megtalálták!), ennek semmi köze a New Age-hez! A magyarság gyökereit 1000 körül vágták el pápai akaratra. Begyűjtöttek és elégettek minden
ősi írást, rovásírást, üldözték és legyilkolták az ősi vallás sámánjait, táltosait. Pár évszázad alatt teljesen megfosztottak minket múltunktól, nem tudjuk, hogy honnan jöttünk, hova megyünk. A kereszténységben nem volt vallási türelem, tűzzel-vassal irtottak mindenkit, aki ellenszegült. Jó szó a magyar vallás szavunk! Vajon a vallást szabad akaratból gyakorolták, vagy szőrnyű kínzások között bevallották? Más a hit és más a vallás. A egyiket hiszem, a másikat bevallom, ha kínoznak.
A kereszténység 2000 éves történetéből én is tudok pozitív és negatív példákat hozni. De ez a 2000 év többet szólt a hatalomról, mint Istenről. Tudom, megváltoztak, de könnyű 60 év felett apácának lenni. Tisztelem és becsülöm mindazokat az egyházi személyeket, akik sokat tettek a magyarságért, Magyarországért. Márton Áron, Mindszenty József, a sok kispap, akik együtt éltek, szenvedtek a néppel, vigaszt nyújtottak, és sokan életüket áldozták, védve népünket, országunkat. De említenék két ellenpéldát is a sok közül. Az egyik harmadik Ince pápa, aki alatt a katolikus egyház hatalma tetőpontján állt, 1209-ben keresztes hadjáratot inditott a Dél-Franciaországban élő „eretnekek”, más néven albigensek vagy katharok ellen. Montségur volt az utolsó erőd, amit 1244-ben az eretnekek
feladtak 10 hónapi ostrom után. Az erőd bevételét követően az eretnekek 220 vezetőjét élve máglyán elégették, az égő emberhús bűze betöltötte a környéket. A másik Giordano Bruno, akit 1600. febr.17-én eretnekként máglyán égettek meg Róma piacterén, de előtte a nyelvét is kivágták!
Csupán az volt a bűne, hogy azt hirdette, a Föld forog a Nap körül, nem fordítva. Nekem senki ne hivatkozzon a tévedhetetlen Szentszékre! Nem említettem a hittérítő „hadjáratokat”, a természeti népek megnyomorítását,kiirtását kultúrájukkal együtt Isten nevében.
S végül zsidó volt-e Jézus? Hagyjuk Badinyt, de Zajti Ferenc „Zsidó volt-e Krisztus?” című könyvét mindenkinek figyelmébe ajánlom. Jézus születéséről, fiatalkoráról alig tudunk valamit, a két evangélium sem ugyanúgy írja le születését. Az evangéliumokat Jézus születése után 50-60 évvel kezdték el írni! Életéből mindössze három év ismert, ezt is megosztva tölti Galilea, Szamaria és Júdea között. Jézus nem volt júdeai, hanem galileai, ahogy az apostolok nagy része is. Ezen a vidéken több nép élt együtt, nem csak a zsidók. Hol vannak a filiszteusok? Kiirtották őket? Hol vannak az idetelepített „khutabeliek” (szamaritánusok), akiket kr.e. 772-ben az asszír fogságba hurcolt 10 zsidó törzs helyére telepítettek le Szamáriába és Galileába Média vidékéről. Szkítopolis (Beth-San), mai neve Besan, a szkítákról kapta nevét. A filiszteusok itt függesztették ki Saul és három fia holttestét kr. e.1100 körül. Itt említeném meg, hogy a jászokat filiszteusoknak írták a latin nyelvű okleveleken Ulászlótól a Habsburgokig! Attól, hogy Jézus ott élt, ott feszítették keresztre, ez nem bizonyítja zsidó származását. Napoleon a legismertebb francia, csak Korzikán született olasz patricius családban. Nagy Katalin orosz cárnő mennyire volt orosz?
Jézus utolsó szavait a kereszten arámi nyelven mondta!

 
    

 
Generálás ideje: 0.01 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3634395 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen