Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3634953
látogató!
Ma  274,
ebben a hónapban
19977 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 18 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 
Új hozzászólás
Neved/nicked*: (Minden mezőt tölts ki, máskülönben a portál nem fogadja el a beírásodat.)
E-mail címed*: (Ezt pontosan írd be légy szíves, különben törlődik az üzenet.)
Válasz:a (90) számú beírásra
Üzeneted:*
Humán ellenőrző kód:
Másik_kód_kérése
Kedves Hozzászóló!
Írd be ide a fenti képen látható kódot.
Ez a programok által bevitt veszélyes tartalmak beírásának megelőzésére szolgál.
(ha bizonytalan vagy a kód olvasásában, a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat)


 
    

  
 
soproni (90) számú hozzászólásának szövege:

Badiny Jós Ferenc.
Nemrég egy előző írásomban azt írtam „Hagyjuk Badinyit”. A mondat talán félre érthető volt, mostazonban engedtessék meg, hogy halálának második évfordulóján (2007 márc. 10) néhány szót szóljak róla. Úgy gondolom, aki magyar őstörténettel vagy a magyar nyelv eredetével foglalkozik, vagy csak érdeklik ezek a témák, az találkozott nevével, olvasott tőle valamit. Könyveit sokan szeretik, hivatkoznak írásaira, mások különböző fórumokon támadják írásait, kétségbe vonják megállapításait, sumer nyelvtudását. Az interneten is azt olvashatom róla, hogy „vitatott munkásságú történetíró, nyelvész, sumerológus". Tessék mondani, kinek a munkássága nem vitatható? Kinek igaz minden szava a magyarság őstörténetével kapcsolatban? Ki ismeri pontosan a sumer nyelvet hangzósítva, ki ismeri minden szó eredeti értelmét? Kinek van egy megbízható, pontos sumer-magyar szótára? Lehet találni többet is az interneten, csak van, amelyik keveri a sumert az akkáddal! (Válogasd ki!). Az általam is nagyra becsült dr. Bobula Ida könyvet írt „A sumir-magyar rokonság” címmel, ahol sumer és magyar szavak egyezését mutatja be, majd a könyv 58. oldalán maga is bevallja, hogy itt a „mezopotámiai kultúra különböző eredetű szavait (sumer, akkád, asszír) használta együtt! Másik könyvében is a magyar szavak „mezopotámiai” megfelelőit említi. Nem elítélendő, mert ezt a munkát valahol el kellett kezdeni! Dr. Bobula Ida épp úgy úttörője volt ennek a munkának, mint Badiny J. F. mint Baráth Tibor,mint dr. Padányi Viktor,mint dr. Nagy Sándor, mint Zajti Ferenc és még sokan mások. Magam sem értek egyet Badiny minden írásával, megállapításával, bizonyára többször tévedett sumer szavak, írások megfejtésénél, de ez nem sokat von le munkássága értékéből. Badinyi szélesre tárt egy kaput, könyvei nyomán sok ember kezdett el érdeklődni őstörténetünk után épp úgy, mint finn- ugor nyelvrokonságunk után. Már ezért is köszönettel tartozunk neki, de hazaszeretete, a haza féltése, aggódása a magyarság megmaradásért példamutató! Argentínában is megmaradt magyarnak, ott is Magyarország volt a hazája, nyugodjék békében.
Badiny elvetette a finn-ugor nyelvrokonságot és kiállt a sumer-magyar nyelvrokonság mellett. Vajon kinek van igaza, milyen a magyar nyelv, finn-ugor vagy sumer? Már a kérdés is rossz! Az előzményekhez tartozik, hogy nyugati nyelvészek kitaláltak egy elméletet, mely szerint a nyelvek nyelvcsaládfákba tartoznak, és minden minden nyelvcsaládfának volt egy közös ősnyelve. (A finn-ugor ősnyelvről nem tud senki). Na itt a baj. Van egy elmélet és az szerint a magyar nyelv tényleg finn-ugor. Ez emlékeztet engem egy országgyűlési képviselőnkre, aki arra a kérdésre, hogy nekik miért nem kell adózniuk több százezer Ft-os költségtérítéseik után, azt válaszolta: „mert így írja elő a törvény”. Csak azt felejtette el elmondani, hogy ezt a törvényt ők csinálták maguknak! Nyugat-Európa nyelvészei ugyanezt cselekedték velünk. Nyelvcsaládokat csináltak, persze magukat a legelőkelőbb „árja” nyelvcsaládba sorolták. Mi pedig megkaptuk az Obi-ugorokat. Ami azért is nevetséges, mert még az elnevezésből is kihagyták a magyart, pedig többen vagyunk, mint a többi „rokon” kettővel szorozva. Olyan ez az elnevezés, mintha azt mondanánk: „a Tisza a Zagyva mellékfolyója”. Ez nagy baromság ,de a magyar nyelvészeket nem zavarja. Szóval, azért vagyunk rokonok, mert a világ legtöbb nyelvével ellentétben mi agglutináló, azaz ragozós nyelvet beszélünk. Csak azt nem teszik hozzá, hogy ragozós nyelv volt sumer is! Meg ragozós nyelv volt az egyiptomi is, az etruszk is, és valószínűleg minden kihalt ősi nyelv. Vagyis a ragozós nyelvű népeket a nem ragozós nyelvű népek szépen kiirtották. Az ősnépeket kiirtják, ugye? Ahogyan az indiánokkal tették, ahogy a kínaiak irtják a tibetieket és az ujgurokat. Kelet-Ázsia dzsungeleiben sorra tűnnek el az ismeretlen nevű kis törzsek, veszélyben vannak a tamilok is. Már csak a világ eldugott helyein találhatók ragozós népek. Ragozós nyelv a bantu, a szuahéli, a kecsua és ragozós nyelv a japán is. Szóval még páran megúszták. Azt bátran kimondhatjuk, az ősnyelv csak ragozós lehetett. Így épült fel a nyelv, mert ez a természetes, ez alakult ki először. Legjobb példa erre másfél éves kis unokám, aki még „ősnyelven” beszél. Nála Tá a távirányító, Ka a villanykapcsoló, és Ma a madár, de a maci és a majom is. Szóval „tök sumer” a gyerek. Tudom mire felnő, belőle is finn-ugor lesz. Választania nem lehet, azt viszont pár év múlva eldöntheti, hogy fiú akar lenni vagy leány. Hogy mit nem tesz a liberalizmus!
Valamikor a világ egy nyelvet beszélt. Aztán történt valami, de nem tudjuk. Talán világ méretű természeti csapás, jégkorszak, kisbolygó becsapódása vagy vízözön? Emberi csoportok szigetelődtek el egymástól. A nyelvek fejlődése külön utakon indult meg, majd az emberek elszaporodása után megindultak egymás ellen a gyilkos háborúk. Már nem sokan maradtunk, akik még saját országunkban élünk, saját nyelvünket használjuk. Országunk kétharmad részét már elvették, a nyelvünket most veszik el! Figyelj magyar! Az utcán látsz még magyar nyelvű feliratot?


 
    

 
Generálás ideje: 0.01 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3634953 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen