Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3632199
látogató!
Ma  876,
ebben a hónapban
17223 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 14 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 
Új hozzászólás
Neved/nicked*: (Minden mezőt tölts ki, máskülönben a portál nem fogadja el a beírásodat.)
E-mail címed*: (Ezt pontosan írd be légy szíves, különben törlődik az üzenet.)
Válasz:a (156) számú beírásra
Üzeneted:*
Humán ellenőrző kód:
Másik_kód_kérése
Kedves Hozzászóló!
Írd be ide a fenti képen látható kódot.
Ez a programok által bevitt veszélyes tartalmak beírásának megelőzésére szolgál.
(ha bizonytalan vagy a kód olvasásában, a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat)


 
    

  
 
soproni (156) számú hozzászólásának szövege:

Magyarul értelmezhető, olvasható sziklarajz Franciaországban?Franciaország Lortet nevű barlangjában találták azt a 10-12000 éves botra rajzolt képet, ami talán a legrégibb európai magyarul értelmezhető képírásos nyelvemlék. Ha az őskori ember által készített rajzokról, festményekről esik szó, első sorban a dél-franciaországi és a spanyolországi barlangok képeire gondolunk. Altamira, Lascaux, Pech Merle, Grotte Cosquer és még számos más barlang világhírű a bennük talált képekről. A lorteti lelet azonban nem barlangfalra rajzolt vagy festett kép, hanem egy botra karcolt, vésett kép, amelyen szarvasok és halak láthatók. A rajz megtalálható Varga Csaba A kőkor élő nyelve című könyvében lorteti lelet címen. A rajzon három szarvas és négy hal van, sajnos a szarvasok közül csak egynek látható jól a feje, amit a szkíta szarvasokhoz hasonlóan hátra fele fordít, a másik kettő nagyon hiányos, töredékes. A szarvasok lábai között halak „úszkálnak”. Látható még két rombusz formájú írásjel is, amit Varga Csaba értelmez könyvében. A két egymás melletti jel, mint írja, nagy áradatot, természeti katasztrófát jelez, ír le. Ez az idő az utolsó jégkorszak végével esik egybe, s talán egy özönvízről vagy más természeti csapásról tudósít. A fejét hátra felé fordító szarvasról nagyon helyesen állapította meg Varga Csaba, hogy természetellenes helyzetben van, így ennek jelentése kell, hogy legyen! A magyarok Csodaszarvasa is hátra felé nézve hívta maga után Hunort és Magort.
Azt tudni kell, hogy a szarvas és a hal a legfontosabb tápláléka volt elődeinknek. A szarvas különösen köthető a szkítákhoz, akiket a „szarvasok népének” is neveztek. Szent állatként tisztelték és jelképezhette a hallhatatlan lelkét is egy halottnak. Hal és „halott lélek” egy képen?
Nézzük meg, miért gondolom, hogy magyarul olvasható, értelmezhető a kép. Arról nem érdemes vitatkozni, hogy vízben úsznak-e a szarvasok vagy nem, de tény , hogy minden vízben úszó emlősállat felfelé tartja, kidugja orrát a vízből, hátra pedig egyáltalán nem tudja fordítani. Vagyis a szarvas valóban írásjel, képjel! De a függőlegesen a vízben „álló” hal is az! Hal csak horgászzsinóron lehet függőleges helyzetben. Az álló hal jelentése: hal ál(l), vagyis halál! Ez a világ egyetlen nyelvén sem érthető így! A többi hal pedig támad, vagyis a halál támad! A hátrafelé néző szarvas pedig hív vagy vár valakire, valamire. Természetesen csak találgatni lehet a kép üzenetét, én így fordítanám: A halál támad, a halál vár a szarvasokra ( vagy a szarvasok népére ).
A két rombusz formájú rajzjel értelmezésére nem vállalkoznék, szerintem is úgy jó, ahogy Varga Csaba megfejtette, a nagy áradat vagy természeti csapás egybe vág az álló hal és a szarvas képi üzenetével.
Felmerül a kérdés, lehet-e, szabad-e egy 10-12000 éves képírást mai magyar nyelven olvasni, értelmezni? Ez ugyanis azt jelenti, hogy 10000 éves szavakat őrzött meg nyelvünk! Itt csak három szót érdemes vizsgálni, a hal, a halál és az áll szavakat, hogy őseink hogy nevezték a szarvast, annak itt nincs jelentősége.
A sumer nyelvben hul, hal = halál, pusztulás, ha = hal, hul = elpusztít
Persze a sumerok messze voltak Európától, nézzük meg Egyiptomot!
Az egyiptomiak Hapinak nevezték a Nilust, a hal neve „ha” volt, a víz neve pedig „pi” volt. Ha-pi talán halas vizet jelentett! Vagyis a „ha” mint a hal elnevezése elterjedt volt az ókorban. (PIA)
A szkítáknál, akik a legrégebbi népek voltak az egyiptomiak szerint Hérodotosz leírása szerint: jalal=halál (j=h) vagyis halal, kala=hal (k=h) vagyis hala.
alje = áll , allin = állni valamiből. Az alje nyilván az al-ból alakult ki, és nem fordítva! (Nem a kályhacsőből lett a kályha szavunk.)
Valamire azonban felhívnám a figyelmet érdekességként. A rombusz, mint írásjel hasonlít a székely rovás abc „Ká”-betűjére, és a benne levő függőleges vonalat (önkényesen) „rovásnak” olvasva; vagyis „Ká”-r(óva), duplán „károk” olvasatot adna. Ez sem áll messze attól, amit fentebb írtam. Végül is ki tudja, mikor alakultak ki a székely rovásírás betűi?
Összefoglalva az eddigieket, a barlangrajzon található halak és szarvasok csak magyarul érthető üzenetet küldenek a szarvasok népének. Ez az üzenet eljutott hozzánk is, magyarokhoz, a szkíta népek utódaihoz. Próbáljuk meg tudatni a világgal, hogy őseink 10-12000 évvel ezelőtt a ma magyarnak mondott nyelvhez hasonló nyelven beszéltek egész Európában!

(Módosította soproni 2014.01.10. 20:42-kor)
(Módosította soproni 2014.01.10. 20:48-kor)
 
    

 
Generálás ideje: 0.25 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3632199 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen