Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3634917
látogató!
Ma  238,
ebben a hónapban
19941 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 13 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 
Új hozzászólás
Neved/nicked*: (Minden mezőt tölts ki, máskülönben a portál nem fogadja el a beírásodat.)
E-mail címed*: (Ezt pontosan írd be légy szíves, különben törlődik az üzenet.)
Válasz:a (161) számú beírásra
Üzeneted:*
Humán ellenőrző kód:
Másik_kód_kérése
Kedves Hozzászóló!
Írd be ide a fenti képen látható kódot.
Ez a programok által bevitt veszélyes tartalmak beírásának megelőzésére szolgál.
(ha bizonytalan vagy a kód olvasásában, a kis nyilakra kattintva kérhetsz egy másikat)


 
    

  
 
soproni Vendégként (161) számú hozzászólásának szövege:

Kedves Dengisz!
Úgy látom,nem nagyon hiszel abban, hogy a barlangrajzok egy része egyben írásjel is volt és üzenetet közvetített. Valamit segítene, ha láthatnám az eredeti rajzot, azt a részt is bal oldalon, mely teljesen tönkrement és nem látható. Ha a bal oldalt nem látható szarvast kirajzolnánk, az „álló” hal a kép közepére kerülne! Az elmúlt 500 évben a festők is ezt csinálták, a lényeget középre tették! De hagyjuk a konkrét rajzot, beszéljünk általánosságban az ősi írásokról és válaszolnék 1-2 mondatodra anélkül, hogy véleményemet erőszakolnám, nem kell elfogadni.
A szakirodalom kb. Kr. e. 3300-re teszi a legrégebbi írásokat, az Urukban megtalált legrégebbi agyagtáblák ennyi idősek. A legrégebbi egyiptomi írásokat Kr. e. 3000 körülire, a kínai írásjeleket Kr. e. 2000 körülire teszik. Az első sumer írás még különböző „rajzokat” tartalmazott, ezeket még képjeleknek kell tekinteni. A sumer írás kb. 1200 év alatt változott a végső ékírásig.
„Igazi” írásról 10-12000 évvel ezelőtt még nem beszélhetünk, írásjelek, piktogramok voltak. Nagy előnyük volt, hogy mindenki megértette, nyelvtől függetlenül (lásd a kínai írást). Ha lett volna betű írás, azt tanítani kellett volna! Pont azért, mert nem primitív ősemberek voltak, a képjel írásuk és olvasásuk sokkal fejlettebb volt, mint ma nekünk. A képek, szimbólumok sokat jelentettek a régieknek, minden jelet és annak jelentését ismerték. A háromszög, a kör, a csillag, a kereszt, de az ostor, a bilincs, a hármashalom, a kard, a kígyó, a korona, és még sok egyéb szimbólum mind jelentéssel bírt. De mai világunk is tele van képjelekkel, szimbólumokkal. Maga a betű is egy hang megjelenítésének a szimbóluma, de a kresz-táblák és a különböző műszaki berendezéseken található utasító jelek is betűk nélkül informálnak. De itt van a rébuszírás is, régen gyakori volt az újságokban, mára kiment a divatból. Az ótörök abc nem tudom milyen régi, 10000 éve biztosan nem létezett betűírás.
A Halotti beszéd és az egyéb régi nyelvemlékekről az a véleményem, hogy a magyarság sohasem beszélt úgy, ahogy például a Tihanyi Alapítólevélben a magyar szavakat leírták. Tisztán látszik, hogy magyarul nem tudó és a rovásírást nem ismerő idegen egyházi írnokok írták, belegyömöszölve a 36-40 hangot ismerő és beszélő magyar nyelvet a 24 hangot megkülönböztető latin abc betűibe. Az eredmény elkeserítő.
A tűz ősi jele egy talpára állított háromszög volt, a piramis is erről kapta görög nevét, ha jól tudom. A víz jele pedig egy csúcsával lefelé állított háromszög volt. A kettőt egymásba csúsztatva kapjuk meg azt a hatágú csillagot (Dávid-csillag) mely ősi sumer jel volt. A hettiták például egy háromszöggel jelölték a királyt, kettővel az országot. A magyar címer is képírás, szégyen, hogy ma már csak találgatni tudjuk, mi az igazi jelentése.
S még nem beszéltünk az azték képírásról, az Indus és a Húsvét-szigeti írásjelekről, a sumer és akkád pecséthengerekről, a Nazca-vonalakról és a nálunk is ismert világfa ábrázolásokról és sok egyéb másról.
Igen, igazad van, őseink nem voltak primitívek, mi „csökevényesedtünk” el, elfelejtve nagyon sok mindent. Mint ahogy nem ismerjük múltunkat, történelmünket sem. A mai történelemkönyvek nagy része alig tartalmaz igaz tényt, nagy része elfogadott feltételezésekből áll! Ezen kell változtatni, amíg lehet.


 
    

 
Generálás ideje: 0.01 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3634917 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen