Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3632244
látogató!
Ma  921,
ebben a hónapban
17268 látogató volt.
Jelenleg
1 regisztrált tag
és 18 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 

Ősmagyar nyelvek

 
    

  
 

Válasz(ok)....


kréta Vendégként2009.06.17. 00:38(266.)
Itt a megoldás latin betűkkel és arab számjegyekkel írva: SZ_M_5 AD 4 AM_T_ 3R_ R_R_2, F_L_R_ 1 CS_K(K)_NT, 1/2T_ 1 1.
Az első tört (FeLéRe) betűkkel van kiírva, hogy az 5, 4, 3, 2, 1, sorozat ne szakadjon meg. Remélem a K_T > G_T, vagy a H_R_M > K_R_M senkinek nem okoz problémát, az angolok a kárt ma is h-val íják: harm. (rőröget: őröl, morzsol, dörzsöl).

....és előzmény(ek)

soproni Vendégként2009.06.15. 10:26(262.)
Kedves Kréta!
Próbálkoztam a vakolós kérdésed megfejtésével, nem sok sikerrel. A törteket már az iskolában sem szerettem, itt is csak találgatni tudok. Leírnám sorba a számokat, gondolom Te meg majd kijavítod, mert biztosan nem jó. A következő számokat írtam le: 5, 6/5, 6, 5, 5, 4, 4/2, 1, 1. Nekem ez jött ki.

kréta Vendégként2009.06.14. 00:13(259.)
Kedves milkapista, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy ez az egész rokonsági kérdés csak ködösítés. Mögötte a magyar nép önbecsülésének a tönkretétele van. Múltunk megtagadása, bemocskolása, a magunkba vetett hit gyengítése nagymértékben hozzájarul térvesztésünkhöz. Én is tudom, hogy szomszédaink elméletei hamisak (ők is tudják), de hasznosak, hiszen tért hódítanak vele a kárunkra. A mi igazunkat negativ előjellű számok jelzik, elveszített négyzetkilómeterek, állandóan csökkenő arányszámaink, stb.
Részemről a téma ezzel a kis mesével be is van fejezve: Éva kesereg Ádámnak a Mennyekben: - Lám a Mózeséknél most is ott vendégeskedik egy hetedíziglen rokon, akiről eddig nem is hallottak és milyen szép hét cuki gyerekkel jöttek! Mózesnének nincs tovább gondja a veteményessel, minden széppen kitaposva… Nekünk, bezzeg, még egy első unokatestvérünk sincs…

A PH 2 táblácska kora pontosan nem ismert, az MM II-III korszakból való (Minoan Middle Period), ie 1800-1600, a phaisztoszi koronggal kb. egyidős. A vakoló ezek szerint 3600-3800 éves magyar nyelvemlék, kicsit megfiatalítottam, bocs! Engesztelesképpen itt egy másik:
ZA 10 (ennek a kora közelebb van -1500-hoz): Tanító 2 fő agya: kemény ágya, tanító agya. Meddő agya tud keményeket, de buta ágya tud rázósakat.
Az átírásban megint elvesz a lényeg: az agy/ágy nem betűjelekkel hanem az 1 számjeggyel íródott (1=eGY=_GY). A –ket/-kat a 2 jelével írva. A másik oldal még rázósabb, remélem a webmasterünk nem túl puritán.
Vakolókat tud, rázós. Bor öttőre (öntőre) hat: maga ű’t ma, (a)ki dűtött. Számot ad 4(-láb) amint káromra rőröget, felére így csökkent, fele’t egy ágy, tud…
Az utolsó mondatban 7 szám és 2 tört vakul, jó szórakozást!

milkapista Vendégként2009.06.13. 10:00(258.)
Amúgy honnan tudod, hogy 3500 éves a "vakoló"?

kréta Vendégként2009.06.11. 05:33(251.)
Üdvözlet mindenkinek és köszönet a tartalmas és tanulságos hozzászólásokért!
Örülök, hogy Krantz neve felmerült, hamarosan egy tárggyal bővül a kisbíró, melyhez Krantz elmélete jól fog jönni. Sajnálnám ha a közlést, reményeim szerint, követő vitából milkapista ellenkezései kimaradnának. Krantz műve nem túl terjedelmes, de annál elgondolkodtatóbb. Elolvasása után a népek észnélküli le-fel vándoroltatását az ember kétséggel fogadja.
Kedves milkapista, felkészültséged alapján azt gondolom, hogy “mikor lett a latinból spanyol és portugál azt nem tudom” csak csusztatás. A helyi “vulgaris” nyelvből latin ráhatással alakultak ki az új-latin nyelvek. Dél-Amerika latin nyelveinek eredetét is ennél jobban ismered. Krantz nem erről szól.
De ha már itt vagyunk, talán érdekes lenne tisztázni egy-két fogalmat a nyelv rokonsággal kapcsolatban. Az angol nyelv mintegy 75-90% latin eredetű szó. Ezek nem hasonló, hanem egy és ugyanazon szavak. Vajon az angol új-latin nyelv, rokona a latinnak vagy sem? Ha igen, mikortól (idő, vagy %) lett azzá, ha nem miért nem? Varga Csaba ezer magyar-angol szóegyenleget talált. Rokonok vagyunk, voltunk, leszünk az angollal vagy sem? A kérdéseket kibővítem az ógörögre is. Az ezer kevés vagy sok? Kell másvalami is a rokonsághoz? Nem állnak Vargának ezek a könyvei a rendelkezésemre pedig nagyon érdekelne, hogy annak az ezer szónak hány %-t teszik ki az angol nyelv alapszavai. Szerintem ez az adat sokat mondana. Egyáltalán, követte bármilyen elemzés, tanulmány, akármi ezeket a dolgozatokat, vagy ez kivül esik a magyar elme befogadó képességén, a magyar értelmiség érdeklődési körén? Most, az EU és a transatlanti barátság bűvkörében, hogy-hogy még mindig a fu a módi?
kréta

 
    

 
Generálás ideje: 0.2 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3632244 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen