Visszalépés a portál Főoldalára

Főmenü
 Főoldalra
 Átértékelő nyilatkozat

 ŐSMAGYAR NYELVEK
   A szkíta nyelv
   A hun nyelv
   Etruszk titkok
   Anyanyelvünk
   Napkelet vándoraitól
   Édes Erdély
   Ararát népe
   Perelő
   Szent erdeinkben
   Ősbuda
   hodu utu rea
   Ősbuda Várvédői
   Gyöngyösbokréta
   Perkupa
   Kisbíró
   Kaleidoszkóp
 FORUM HUNGARORUM

  Keresés a honlapon
  Fotóalbumok
  Linkek, társoldalak
  TOP 10-es oldalak
  Napi olvasottság
  Honlap statisztika

Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:

REGISZTRÁCIÓ

Keresés a honlapon


Könyvajánló
 
Tovább a megrendelő oldalára

Statisztika
Te vagy itt a(z)
3631406
látogató!
Ma  83,
ebben a hónapban
16430 látogató volt.
Jelenleg
0 regisztrált tag
és 40 vendég olvas minket.


Könyvajánló
 
Ugrás a cikk oldalára

Tárhelyszolgáltatónk
 

Unsoft.hu

Kapcsolat

Szerkesztő:
Perkupai Pető Imre


Webmester:
Szekeres Sándor  
 

Ősmagyar nyelvek

 
    

  
 

Válasz(ok)....


soproni2009.03.17. 14:57(94.)

Csatlakozva:
2009.01.15

Hozzászólások száma: 108
Kedves Biró Csaba!
Kár, hogy nem fejted ki részletesebben, hogy mire gondolsz. De örülök annak is amit írtál, így alkalmat adsz arra, hogy én is leírjam véleményemet. A történelmi folytonosságra és tudatra nekünk magyaroknak tényleg igen nagy szükségünk van. A folytonosság visszavezet az eredethez, a gyökerekhez. Hogy egy példát mondjak, egy fa vihar idején csak a gyökereiben bízhat. Ha azok nem bírják, a fa kidől, elpusztul. Ezért van szükségünk egy igaz őstörténetre, melyet tudunk vállalni, melyre büszkék vagyunk, s melyet elfogad, elismer egész Európa. Egy növénynek, fának lehet néhány erős megtartó gyökere, de van olyan növény is, amely számtalan vékony gyökérből áll, mégis állja a vihart. Az USA, Kanada, Ausztrália nem rendelkezik 1000 éves államisággal, egységes nemzettel,nincs egy erős mélyreható gyökerük, mégis erősek, mert sok, erős hajszálgyökérrel rendelkeznek (meg sok pénzzel). Ez pedig a család! A mi tragédiánk az, hogy a főgyökér eredetén vitatkozunk, a megtartó erőt képviselő családokat pedig most verik szét. Pusztulnak a hajszálgyökerek, pusztul a család, pusztul az ország. Az ötvenes éveket azért tudta a magyarság átvészelni,mert akkor a sport volt az, ami büszkévé tett minden magyart. Tizenhat olimpiai arany, aranycsapat fociban. Az utolsó, pekingi olimpiai szereplést tragédiaként élte meg az ország. Mindenki kifelé mutogat a bajoknál, pedig a „magyar fa” belülről rohad, korhad, sok benne az élősködő! Írod, hogy őseid között volt lengyel is. Kalevi Yiik finn nyelvész szerint a magyarokhoz a lengyelek állnak a legközelebb, a finnek a 17. helyen állnak, a lappok pedig a legvégén vannak, csak az izlandiak „előzik”meg őket. Miről írt Sajnovics? Szóval a lengyel, magyar két jó barát, vagy annál is több! Arról nem beszélve,hogy a magyarok ősei bejárták egész Európát, bárkiben lehet magyar vér. Ha meg „ezoterikusra” vesszük a témát és azt mondjuk, hogy az ember: test, lélek és szellem, akkor a vérvonal csak egyharmad! A másik egyharmad az, hogy ki magyar lélekben és ki nem! Lélekben 100 %-os magyarnak érzem magam, a lelkemet. A szellem az pedig adja magát, ha az ember hagyja. Aki Magyarországon születik, magyarul beszél, egész életében a magyar kultúrát szívja be , annak magyar szellemiséggel kell rendelkeznie! Mindegy, hogy valaki anyunak vagy édesanyámnak szólítja anyját, akkor van baj, ha valaki muternak szólítja anyját és faternak az apját. Itt már valami torzult a lélekben, a magyar tudatban.
(Jó lenne, ha a többi témához is hozzászólnál!)
....és előzmény(ek)

birocsaba Vendégként2009.03.16. 16:38(92.)


"Sokan vannak, kiknek ősei máshonnan jöttek, ezt jelezheti nevük is, de ma már ennyi keveredés után lélekben dől el, hogy ki a magyar! A magyarság, a magyar tudat,a magyar sors felvállalása nem genetika."

Természetesen ((az én felmenőim között is volt lengyel is meg francia is meg még kitudja ki mindenki)). De történelmi folytonosság (még ha részleges is) nélül nem lenne, vagy nem ilyen lenne a magyar tudat.


soproni2009.02.20. 08:45(89.)

Csatlakozva:
2009.01.15

Hozzászólások száma: 108
Úgy gondolom én is, hogy termékeny vita az, ha a végén elfogadjuk a másik véleményét is, és közös eredményre jutunk. Annyit azonban hozzátennék, hogy a magyarság folyamatos ittlétének bizonyításához a Kárpát-medencében fontos az, amit leírtál a különböző vizsgálatok eredményeként, de a magyarságtudat nem ennek függvénye! Sokan vannak, kiknek ősei máshonnan jöttek, ezt jelezheti nevük is, de ma már ennyi keveredés után lélekben dől el, hogy ki a magyar! A magyarság, a magyar tudat,a magyar sors felvállalása nem genetika.

birocsaba Vendégként2009.02.19. 22:49(88.)

Örülök, hogy nagy vonalakban egyetértünk, mert ez azt jelenti, hogy a különböző kiindulópontok ugyanoda, vagy legalábbis egy irányba vezetnek.

(Persze hogy változott a népesség, hiszen kis hazánk mindíg is átjáróház volt. Viszont sosem cserélődött le teljesen, ezt bizonyítja, hogy még mindíg "magyarul" beszélünk annyi évezred után, valamint a kőkorszakból származó EU19 marker Európában legnagyobb, ~60%-os előfordulása a magyar népességben- Semino-féle Y-kromoszóma vizsgálat: a magyar népesség 90%-a 4 ősapára vezethető vissza, ebből 2 a jégkor végén élt,utódaik az össznépesség ~70%-át adják)


soproni2009.02.19. 08:48(86.)

Csatlakozva:
2009.01.15

Hozzászólások száma: 108
Azt hiszem nincs ellentmondás köztünk, sajnos Timaru-Kast Sándor könyvét nem olvastam, de ha a monda szerint a kelták az ősapa második fiától származnak, az egybevág azzal amit írtam, vagyis hun nyelven keltü=kettő, keltüsi= második, keltai= másik vagy egyéb, szkíta nyelven keltyshy szintén másodikat jelent. Ezt én azért írtam, mert elterjedt, hogy a kelta szó keletit jelent. Tamana kutatóknak a figyelmébe ajánlom, hogy nem lehet minden idegen szót a mai magyar nyelvből megfejteni. Amúgy egyet értek azzal amit írtál, kiegészítve annyiban, hogy a nyelv sok ezer éve itt van a Kárpát-medencében, de a népesség egy része közben változott, sokan bejöttek, sokan kimentek innen.

birocsaba Vendégként2009.02.19. 00:47(84.)
Azért vetettem fel a témát, mert fejtegetésed szerint a kelta=második, illetve az általam említett könyv szerint- pontosabban a monda szerinta a kelták az ősapa második fiától erednek...

 
    

 
Generálás ideje: 0.1 mp 
Naptár

Fontosabb linkek
 Eltévedt időszámítás
 Európai Idő
 Varga Csaba honlapja
 Baranta harcművészet
 Index.hu-Fórum
 Ózdi Arvisura Társaság
 hun.lap.hu
 szkita.lap.hu
 etruszk.lap.hu

Szavazás
Hogy tetszik a honlap?

Hunos!

Elmegy
Nem tetszik


Szavazás állása
26 hozzászólás

Információ
Üdvözlöm oldalamon!


Oldalt eddig 3631406 alkalommal keresték fel.

Regisztrált felhasználók száma:174
Látogatók összesen 1511 alkalommal szóltak a fórum 17 témájához és a honlap cikkeihez.

Legutóbbi 5 felhasználónk:
moroc
mocor
Judit1970
nemethlea
bezen